Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2015

Αριθμός Φ και Καπέλα Σιξτίνα

Εικόνα
Η χρυσή τομή της Καπέλα Σιξτίνα Ο Μιχαήλ Αγγελος χρησιμοποίησε τον περίφημο αριθμό φ στη θρυλική τοιχογραφία της οροφής της. ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ: Διαβάστε περισσότερα.

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ: Φυσικό Φάρμακο.

Εικόνα
Ευρωπαϊκή αναγνώριση της μαστίχας Χίου ως φυσικό φάρμακο Εχει δύο θεραπευτικές ενδείξεις, τα δυσπεπτικά προβλήματα και τις δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών. ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ: Διαβάστε Περισσότερα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ NASA ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Εικόνα
Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψει κάποιος τα όσα αποκαλύπτονται στον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του. Ο μέχρι πριν λίγους μήνες μυστηριώδης παγωμένος σκοτεινός κόσμος αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από εκπληκτικός. Ενας πραγματικός «κόσμος παγο-θαυμάτων» όπως οι επιστήμονες έσπευσαν αμέσως μετά την έλευση των πρώτων δεδομένων να χαρακτηρίσουν το σύστημα του Πλούτωνα. Μετά τα παγωμένα όρη, τους κινούμενους παγετώνες, τις κοιλάδες, τα γιγάντια φαράγγια, τον πιθανό υπόγειο ωκεανό και τα πολλά, σύνθετα και αναπάντεχα για την περιοχή και τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται το σύστημα του Πλούτωνα γεωατμοσφαιρικά και κοσμικά φαινόμενα έρχεται τώρα μια νέα ίσως η πιο εντυπωσιακή αποκάλυψη. Ο Πλούτωνας διαθέτει μπλε ουρανό και νερό! ΠΗΓΗ:  ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Νερό Κόκκινης Απόχρωσης και Μπλε Ουρανός. ΠΗΓΗ:  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Νερό Στον Άρη

Εικόνα
Το CRISM βρήκε νερό στον Άρη. ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κυνηγούμε Εξωπλανήτες: Μισέλ Μαγιόρ.

Εικόνα
Άποψη του Μισέλ Μαγιόρ ΠΗΓΗ: Καθημερινή.